dimarts, 1 de maig del 2012

Teatre romà de Baetulo


A Catalunya només tenim els restes de dos teatres romans. Un seria el de Tarraco i el segon descobert es el de Baetulo.
Durant la visita guiada que organitza el Museu de Badalona durant La Magna Celebratio, vàrem poder veure les restes. Es troben a Dalt de la Vila al carrer de les Eres. La forma semicircular de les edificacions modernes ja feien sospitar que hi havia alguna resta d'un edifici monumental d'època romana. Unes obres van treure a la llum els fonaments d'aquest teatre.
Segons els càlculs fets basant-se en altres teatres romans d'arreu del món, es tractaria d'un recinte d'uns 50m de diàmetre i tindria una capacitat d'entre 1500 i 2000 persones.
Molt a prop d'una porta de la ciutat, cosa que facilitava l'entrada de gent de fora sense congestionar els carrers de l'interior i del Fòrum, a la part alta de la ciutat que de ben segur era visible desde lluny.

Actualment  només es pot veure una petita part dels fonaments ja que la major part de les restes del teatre es troben sota construccions modernes, cosa que fa molt difícil que es pugui fer una reconstrucció exacta ni fer una museïtzació de l'espai.

2 comentaris:

  1. Hola Jordi!

    Ja torno a ser-hi. Veig que també has fet reformes :) És sorprenent la gran quantitat de vestigis que encara, a dia d'avui, es poden trobar. Llàstima que l'acció humana, en la majoria dels casos, és devastadora.

    Una abraçada.

    Joan

    ResponElimina
  2. I la quantitat que ja s'han perdut per culpa dels governants que prioritza'n els beneficis econòmics al patrimoni que podem deixar als nostres fills.
    M'alegro que ja tornis ha estar per aquí!

    Una abraçada

    ResponElimina