dilluns, 27 de juny del 2016

Castell d'Eramprunyà (Gavà)


Dins del Parc Natural del Garraf trobem les restes del Castell d'Eramprunyà. Domina el poble de Gavà i està documentat per primera vegada al 957. Aquest castell pertanyia a un sistema defensiu de frontera i de control polític i econòmic propietat dels comtes de Barcelona. Durant tota la seva història passa per diferents propietaris fins que l'any 2007 l'adquirí l'Ajuntament de Gavà qui realitza tasques de conservació
Consta d'un recinte jussà i d'un sobirà, units per un pont a més de l'església de Sant Miquel d'Eramprunyà envoltada per vàries tombes antropomorfes.
El seu estat actual és de runa. Tot el recinte està envoltat per una tanca i s'hi fan visites guiades cada segon diumenge de mes organitzades pel Museu de Gavà.
Jo vaig anar per lliure i vaig veure gent a l'interior. Buscant per la tanca vaig trobar un forat que permetia l'entrada al recinte. Si ho feu aixi, sigueu curosos amb les restes

COM ARRIBAR:
Des de Gavà hem de prendre la carretera de Begues i al Km 4 trobem l'ermita de Bruguers on deixarem el cotxe. A partir d'aquí hem d'anar seguint les marques vermelles i blanques del GR i en una mitja hora, arribem al castell.

MÉS INFORMACIÓ:
https://ca.wikipedia.org/wiki/Castell_d'Erampruny%C3%A0
http://www.gavaciutat.cat/105

Pont que uneix els dos recintes

Detalls a l'nterior del castells





Tomba antropomorfa

Muralla

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada